Veiligheid van informatie is cruciaal

De afhankelijkheid van data in dit tijdperk maakt dat we dit ook wel het informatie tijdperk noemen. De explosieve groei van internet sinds de eerste visuele browser, Mosaic in 1993, is enorm. En daarmee ook de data explosie. De behoefte aan data en informatie is enorm.

Afhankelijkheid van data

Veel bedrijven en organisaties zijn bezig met een digitale inhaalslag van hun business. Overal gonzen de buzzwords: Cloud, Digitale Transformatie, Straight Thru Processing, Big Data, Artifical Intelligence enz.

Al onze processen, zelfs in bedrijven die minder op hebben met IT, zijn gebaseerd op informatie. Dat maakt bijna alle organisaties kwetsbaar voor degenen die minder goede bedoelingen hebben met bedrijven zoals hackers, fraudeurs, rancuneuze medewerkers. Maar ook voor medewerkers zelf die niet goed met de data omgaan.

Beveiliging is noodzakelijk

Veel bedrijven, vooral in het MKB, zien de waarde die hun data heeft nog niet altijd zodanig dat deze moet worden beveiligd. Het heeft deels met de aard van de business te maken maar ook met de risk appetite. Hoe ver gaat een bedrijf om zijn informatie te beschermen. De meeste grote bedrijven met vele tienduizenden toto miljoenen klanten weten wel wat hun data waard is en zullen daarom sneller de beveilging ervan ter hand nemen.

InformationSecure kan zowel de MKB beddrijven als grotere bedrijven voorzien van advies. We zijn daaarvoor beschikbaar. Neemt u contact met ons op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *